SNOWBOARD

»

VIJESTI

13.02.2009.      

Autor: Ante PašalićPhoto: TTR  

TTR 5 Star Red Bull Snowscrapers

New York City ugostio je svoj prvi TTR contest. Shayne Pospisil bio najbolji.

Za razliku od europskog Crans Montana Champsa, sva snowboard pažnja bila je usredotočena na neobičnog domaćina debitanta - New York City. Red Bull je priredio pravu feštu te je osigurao dolazak nekih od najboljih ridera današnjice.

Posebno konstruiran "hip" bio je centar pažnje svih prisutnih, a rideri su se borili za nevjerojatnih 100.000 USD nagradnog fonda i 850 TTR bodova. Jam-session format dao je svim riderima da se izraze na najbolji mogući način, te oduže novom domaćinu na gostoprimstvu. Pola od gore navedene svote novaca spremio je američki rider Shayne Pospisil. Unatoč strašnoj konkurenciji na kraju je bio bolji od norveškog "killera" Torstein Horgma, koji je završio na drugom mjestu.

Torstein je imao malo teži posao, za razliku od prvoplasiranog. Prvo je išao "head-to-head" protiv Shaun Whitea, te nakon što je bio bolji od njega, dobio je Travis Ricea. Tek nakon toga dočekao ga je Shayne, te mu uzeo pobjedu praktički ispred nosa. Shayne je prošao iznimno talentiranog Scotty Lago, te snowboard legendu Terje Haakonsena, koji je dobio nagradu za Best Trick.

Finala su izgledala ovako: tri runa od svakog finalista, najbolji je naravno pobjednik. Horgmo je izveo pre ludi Fs 900 Tail, a Shayne stylish Bs 9, a suci su presudili u njegovu korist. S ovom pobjedom Shyne je dospio do 20. mjesta na TTR tablici.

Sljedeće natjecanje na TTR World Touru je legendarni Arctic Challenge!

-.-TTR-.-
Terje Haakonsen

-.-TTR-.-
Shayne Pospisil

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 411207
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr